Carduri bancare lansate de Facebook

Cardurile White Hat bug bounty

Facebook lanseaza carduri bancare ca o recompensa pentru programatorii care gasesc gauri de securitate in aplicatiile facebook si raporteaza companiei, inainte sa faca informatia publica. La fiecare “bug” (gaura de securitate) gasita, compania alimenteaza cardul persoanei care a raportat problema. Card bancar lansat de Facebook White Hat Gasirea unui astfel de erori de programare in aplicatiile facebook, de multe ori este recompensata cu mii de dollari de catre companie. Bineinteles cu acest card se poate cumpara online, sau poate fi folosit la orice bancomat. Pe langa faptul ca se pot castiga bani frumosi cu acest lucru, cardul reprezinta si un fel de recunoastere a companiei fata de persoana respectiva, adica acest card are si o valoare morala.

Se pot castiga bani frumosi

Cardul se numeste White HAT bug bounty program si este de fapt un card bancar Visa. Suma minima pe care ofera facebook pentru raportarea unei probleme, este de $500, dar in multe cazuri deja, pentru raportarea unei singure probleme, Facebook a platit si $5000 de dollari.

Facebook-ul cu aceasta metoda nou incearca sa ofere ceva special pentru cei care ajuta imbunatatirea serviciilor, si in primul rand ajuta in lupta impotriva activitatilor ilegale pe facebook.

Declaratia lui Ryan McGeehan

,,Cercetatorii, programatorii care gasesc gauri de securitate si posibilitati pentru imbunatatirea securitatii, nu sunt foarte multi si noi apreciem foarte mult acesti oameni. Trebuie sa gasim metode prin care sa oferim recompense pentru aceste persoane. Lansarea acestui nou card in exclusivitate pentru acesti oameni este unul din caile prin care putem realiza acest lucru. Oamenii care primesc un astfel de card, pot aparea la anumite conferinte si poate sa zica faptul, ca au facut un lucru special pentru Facebook — declara intr-un interviu dat site-ului cnet.com Ryan McGeehan, managerul de securitate de la Facebook.

Sursa: Cnet.com