Cum se instalează Kali Linux pe un stick USB din Windows

În acest tutorial, vă prezint, cum se instaleaza Kali Linux pe un stick de memorie prin USB, atât din Windows cât și din Linux. Instalarea este foarte ușoară, mai ușoară încât o instalare Windows. Recomand acest tip de Linux și tip de instalare pentru toți utilizatorii Windows, deoarece nu reprezintă nici un pericol asupra sistemului actual, pentru că se lucrează numai pe memoria Flash. Rezultatul final, va fi un sistem de operare instalat pe un stick, pe care se poate folosi oriunde, și are toate utilitarele de care și un utilizator obișnuit are nevoie intr-un sistem de operare.

Prezentare Kali Linux – ce este, și cum funcționează?

Kali Linux este o creație a grupului Offensive Security, o companie care oferă servicii de training pentru testarea securității. Kali Linux este de fapt o versiune nouă a renumitului Backtrack Linux, care era proiectat pentru a rula de pe CD-uri și DVD-uri, și era cel mai bun utilitar gratuit pentru hacking.

Ce știe Kali Linux?

  1. are toate utilitarele de care are nevoie un utilizator obișnuit (Browser web, Media Player (VLC Player), editoare etc.)
  2. are cele mai populare și utile utilitare pentru a testa securitatea unui site, server, calculator etc.
  3. se poate instala atât pe calculator cât și pe un memory stick, dar se poate rula și de pe un DVD fără instalare
  4. este bazat pe Debian Linux

Kali Linux Screenshot

Utilitare pentru atac și obținere de informații

kali-linux-instalare

Cum se instalează pe un stick din Windows

Prima dată trebuie downlodat o imagine a distribuției. Există mai multe imagini, versiune de 32 de biți, versiune de 64 de biți cât și versiuni pentru procesoare ARM. Calculatoarele cu un singur Core (singur procesor), merg pe 32 de biți, iar cele cu Dual Core, merg pe 64 de biți. Versiunea de 32 de biți, funcționează atât pe 32 de biți, cât și pe 64 de biți. Invers nu merge. Cine are procesor Dual Core, recomand să aleagă versiune de 64 de biți, pentru că pe 64 de biți totul este mai rapid.

Pașii care trebuie urmăriți:

 1. Downlodăm imaginea pe care vrem să folosim: Kali Linux pe 32 de biti sau Kali Linux pe 64 de biti, in functie de procesor.
 2. Downlodam programul Win32 Disk Imager (5.4 MB)
 3. Inseram un stick de memorie de minim 2 GB, care să aibă sistemul de fișiere FAT32 (de obicei stickurile sunt formatate deja pe FAT32
 4. Instalam programul Win32 Disk Imager
 5. Pornim programul Win32 Disk Imager, la Image file selectam imaginea downlodată, iar la Device, selectam stickul USB, cu litera recunoscută de către Windows. Apăsăm Write!
 6. Atât!

Win32 Disk Imager

Instalare Linux

Cum pornim Kali Linux

Ca să pornim Linuxul de pe stick, trebuie să repornim calculatorul, ca să booteze de pe stick. Majoritatea calculatoarelor sunt setate să booteze prima dată de pe DVD-ROM, după aceea de pe HardDisk. Sunt două posibilități ca să pornim Linuxul de pe stick. Ori modificăm in Bios Boot Device Priority, și punem pe primul loc, USB KEY, ori modificăm, setăm Boot Menu at startup, la Enable. A doua obțiune face posibil, ca la pornirea calculatorului, la apăsarea tastei F12 de obicei, dar uneori e setat la F8 sau la F11, să apara un meniu din care vom putea selecta de la ce dispozitiv, să pornim sistemul. În caz dacă la apăsarea tastelor F12, F11 sau F8 nu apare meniul din care se poate selecta USB-ul, atunci se poate intra în Bios pentru modificarea setărilor cu ajutorul tastelor Del, F2 .. depinde de configurația sistemului.

Imaginea Backtrack se poate inscripționa bineinînțeles și pe un DVD, și poate fi rulat de acolo, însă varianta de pe stick este mult mai bună, pentru că sistemul rulează mai rapid de pe stick, stickul este portabil, ocupă mai puțin spațiu și este mai silențios.

Cum adăugăm persistență la sistem

Această instalare nu a făcut o instalare a sistemului în sensul obișnuit, adică, setările se pierd de la o sesiune la alta, pentru că stick-ul se comportă exact ca și o imagine de DVD, numai că merge mai rapid, este mai silențios etc. Dacă vrem să păstrăm setările făcute intr-o sesiune, vrem să păstrăm fișiere, atunci mai trebuie făcut incă o partiție pe Stick cu sistemul de fișiere ext4. Acest lucru se poate realiza foarte ușor din Linux, cum trebuie făcut, găsiți în acest tutorial.