Cum se poate instala Kali Linux pe un stick de memorie din Linux

În acest tutorial voi prezenta, cum se poate instala Kali Linux pe un stick de memorie folosind tot Linux. Cei care nu au Linux pe calculator, poate să facă instalarea și din Windows, folosind acest tutorial pentru Windows.

Cerințe:

 1. Un stick de memorie de minim 2GB
 2. O imagine de Kali Linux care puteti downloda: Kali Linux 32 bit sau Kali Linux 64 bit
 3. Programul dd, in general fiecare distribuție de Linux conține programul

Cum se instalează imaginea pe stick?

 1. Inserăm stickul în calculator
 2. Executăm comanda dmesg, cu care aflăm calea către stick, în majoritatea cazurilor va fi recunoscut ca și sdb, și calea va fi /dev/sdb
 3. Executăm într-un shell (Terminal), comanda de mai jos. Bineînțeles, înlocuim parametrii în funcție pe care le avem, adică if=numele-imaginii.iso of=calea-catre-usb

dd if=kali.iso of=/dev/sdb bs=512k

Apăsăm Enter (Return), după comanda de mai sus, și așteptăm, aproximativ (în cât timp se copieaza 2GB prin USB)
Repornim calculatorul, și setăm ca să pornească de pe stick.

Kali Linux, cu toate utilitarele care există pentru testarea securitații

kali-linux-instalare

Cum putem adăuga persistență la acest USB Live

Cred cu NU trebuie menționat, că prin faptul că am adăugat o imagine Live de Linux, pe un stick USB, nu înseamnă că avem un sistem la care se salvează setările intre sesiuni. Stickul se va comporta inițial exact ca și orice imagine Live de pe un DVD. Ca să avem un sistem pe un stick, care sa fie similar cu un sistem instalat pe calculator, va trebui să facem câteva modificări.

Pașii care trebuie urmăriți pentru adăugarea persistenței

 1. Adăugăm imaginea pe stick, cu metoda descrisă mai sus
 2. Creăm o partiție noua pe stick. Atenție! Ca să putem adăuga o partiție noua, vom avea nevoie de un stick mai mare de 4.5 sau 5 GB. Pentru crearea partiției putem foloi programul gparted executând comanda:

  gparted /dev/sdb

  usb kali linux

 3. In spațiul nealocat, creeăm o partiție nouă, cu sistemul de fișiere ext4, si adăugăm ca și nume pentru partiție “persistence”. Maj jos puteți vedea pe imagine.
  Partitionare Kali Linux
 4. Executăm următoarele comenzi:

  mkdir /mnt/usb
  mount /dev/sdb2 /mnt/usb
  echo “/ union” >> /mnt/usb/persistence.conf
  umount /mnt/usb

 5. La pornirea calculatorului, va trebui să alegem Live Boot, după care Nu apăsăm Enter, ci apăsăm Tab, la care linia de comandă pentru pornirea sistemului, va deveni editabil, iar noi vom scrie după initrd.img cuvântul “persistence”, cum puteți vedea pe imaginea de mai jos. Kali Linux Persistence

De fiecare dată, când dorim ca sesiunea să fie salvată, (setări, fișiere etc), trebuie să alegem acest parametru la boot, sau altfel vom intra în versiunea live, la care se pierd setările după repornirea calculatorului.