Devirusare online cu Eset ONLINE Scanner

Și compania ESET LLC, producător al antivirusului popular Node32, oferă posibilitatea să efectuăm o devirusare online prin intermediul saitul lor. Devirusarea este gratuită, nu ne vom lovi de problema cumpărării a unei licențe, dacă va fi nevoie ca antivirusul să deviruseze calculatorul de un virus detectat. Dacă folosiți un antivirus gratuit, sau nu folosiți antivirus, sau chiar si dacă aveți un antivirus cu licență, mereu sunt șanse, să aveți un sistem virusat. Tocmai din această cauză, eu recomand scanarea sistemului cu mai multe utilitare, antivirusuri, pentru că, fiecare antivirus are definiții diferite a virușilor cunoscuți, poate să detecteze doar o proporție a virușilor, și nu întotdeauna are soluții pentru toate problemele. Unul din aceste utilitare care recomand, este și Eset Online Scanner.

Pașii care trebuie urmați:

Ca să fie posibil ca scannerul de la Eset, sa se ruleze într-un browser, trebuie să folosim Internet Explorer, dar eu nu recomand acest lucru. Se poate face devirusare și cu un fișier mic de 2.2 MB, pe care puteți downloda de pe https://www.eset.com/int/home/online-scanner/.

1:Downlodați și instalați executabilul de pe saitul Eset, puteți lua și de aici.

2: Acceptați termenii și condițiile de utilizare!

3:Configurați sesiunea de scanare!
Recomand să scanați și arhivele, și să bifați și Anti-Stealth Tehnolog, care scanează și procesele din memorie.

4:Așteptați până ce se downlodează definițiile de viruși!


5:Porniți scanarea!
După ce scanarea sistemului se termină, puteți să dezinstalați programul, bifând “Uninstall application on close”, sau îl puteți găsi și în Control Panel.

De ce recomand această metodă de devirusare cu Eset Online Scanner

După cum am mai menționat, cel mai sănătos este, dacă scanăm calculatorul cu mai multe programe antivirus. Recomand Eset Online Scanner, pentru că am avut experiența, ca pe un calculator, pe care era instalat AVG Free Edition, scannerul de la Eset, a găsit un troian, deci merită incercat și folosit. Despre devirusare online am mai scirs un articol, și recomand celor care vor să afle mai mult despre devirusare.