Efect aur – Efecte de text in Photoshop – Tutoriale Photoshop

Majoritatea efectelor de text in Photoshop se pot realiza chiar si daca folosim numai stilurile incadrate in Photoshop. In acest tutorial voi prezenta cum se realizeaza un efect text aur.
Rezultat final – Efect text aur
Efect text Photoshop

Pasul 1: Cream un layer de o rezolutie 800×600. Ii dam un background negru.

Pasul 2: Scriem cu utilitarul Horizontal Type Tool cuvantul ales  pe care dorim sa-l facem auriu. In cazul acestui tutorial am ales cuvantul Photoshop. Alegem fontul cu care vrem sa lucram. Eu folosesc in acest tutorial fontul Georgia dar, bineinteles puteti folosi si alte tipuri de fonturi, cum este Times New Roman sau orice alt font care are varianta Bold sau e mai ingrosat la vedere. Marimea fontului in acest tutorial este 90pt.

Efect text in Photoshop

Pasul 3: Selectam layerul care contine textul si din meniu alegem Layer –> Layer Style –> Gradient Overlay. Dam click pe Gradient si negrul il inlocuim cu un galben mai deschis, cod hexa:f7eead, iar albul trebuie inlocuit cu un galben mai inchis, Cod hexa: C1AC51  si dam OK. Bineinteles puteti alege si alte nuante asemanatoare. Jos pe imagine puteti vedea cum se face inlocuirea culorilor. O sa va descurcati si daca sunteti fara experienta.
Efect text auriu in Photoshop

Pasul 4: Tot in fereastra de stiluri, la Gradient Overlay, alegem stilul Reflected pentru text.
Efect text Reflected Photoshop

Pasul 5: Tot in fereastra Layer Style, selectam Bevel and Emboss, schimbam tehnica la Chisel Hard si alegem Gloss Contour pe care il vedeti in imaginea de mai jos.
Efect text Photoshop - Bevel and Emboss!

Pasul 6: Continuam cu setarile in sectiunea Bevel and Emboss,
Depth = 141%, Size = 10px.
Eu am adaugat si Contour in acest exemplu si l-am setat la 90. Folositi conturul de preferinta.
Efect de text auriu in Photoshop

Pasul 7: Adaugam Inner Glow, folosim aceasta culoare, cod hexa: #FF8102, Blend Modul setam la Vivid Light si Opacity la 15%.
Efecte de text cu layer style in Photoshop

Rezultat final: Efect text Photoshop – Efect aur
Efect text Photoshop