Facebook infiinteaza un Data Center aproape de Cercul Polar

Conform declaratiilor facute de oficialii Facebook, compania va infi inta in viitor un Data Center nou in apropierea cercului polar. De la aceasta decizie oficialii de la Facebook asteapta ca prin noul Data Center sa economiseasca bani frumosi cheltuiti pentru racirea serverelor. Noul Data Center, va fi primul centru de servere al Facebook-ului, care se va afla in afara Statelor Unite.

Climatul rece este din ce in ce mai mult folosit pentru asa numitele tehnologii verzi, care pe langa reducerea costurilor aduce si beneficiul de protejarea mediului.

Facebook Data CenterKarl Peterson, primarul orasului Luleå
Noul Data Center se va construi in nordul Suediei, in orasul Luleå, la 1000 de km de la Stockholm, si se va afla in 3 noi cladiri. Contractul pentru construirea cladirilor a fost castigat de doua companii, o companie din Suedia si o companie de origine americana. Infiintarea Data Centerului va costa $121 milioane de dollari si proiectul trebuie finalizat pana in 2014. Aceasta decizie a Facebook-ului va aduce beneficii si multor utilizatori Facebook, pentru ca 3 sferturi din utilizatorii sunt situati in afara Statelor Unite. Conform planurilor, pe parcursul anului 2012 prima cladire trebuie sa fie deja functionala, si utilizatorii Facebook din Europa pot astepta performante crescute al sitului.