Lapdock – cum se transofrma smarthphone-ul
intr-un laptop dock

Unul dintre cele mai interesante si inovatoare inventii a anului 2011 poate fi considerata Lapdock-ul. Ce este de fapt un lapdock si ce stie? Lapdock-ul este cea mai noua inventie de la Motorola, care transforma smarthphone-ul intr-un laptop. Laptopul Dock este de fapt o tastatura si un monitor in forma de laptop, care foloseste resursele smartphone-ului cand se ataseaza telefonul.
Smartphone-urile noi cu totii stim ca au deja procesoare Dual Core, si sunt foarte performante, practic pot fi folosite ca si un desktop portabil. Dupa ce se ataseaza telefonul in dock, imediat este recunoscut si se porneste sistemul de operare care are o interfata desktop, similara cu ceea a Windows-ului sau alte desktopuri similare. Desktopul respectiv are browserul Firefox preinstalat, file browser, are video player cu care se poate uita si la filme HD, pentru ca sunt si speakere stereo, plus doua porturi USB prin care putem atasa si mouse sau stick de memorie daca vrem. Grosimea laptopului dock, adica a lapdock-ului, este aproape la fel cu ceea a telefonului, si nici nu mai trebuie sa zic, ca este foarte usoara. Lapdock-ul a fost proiectat ca bateria sa tina foarte mult, si poate sa incarce si telefonul in timp ce este atasat. Lapdock Motorola

Motorola ATRIX 4G si Droid RAZR

Momentan Motorola ATRIX 4G este produsul oferit de la Motorola cu care se poate cumpara lapdock-ul ca si accesoriu, ceea ce face posibil ca sa avem de fapt un sistem personal in buzunare. Un alt produs foarte performant este smartphone-ul Motorola Droid DAZR, care are sistemul de operare Android si Motorola a anuntat deja ca va oferi lapdock si la acest produs. Lapdock-ul respectiv se va numi Motorola Lapdock 500, va avea un monitor de 14 inch si va avea si webcam.
Pentru cine, ce clientela a fost proiectata aceasta noua inventie?
Nu se stie exact, dar facilitatile pe care ofera lapdock-ul ne sugereaza ca pentru multe lume, pentru ca ne putem gandi la o clientela vasta care foloseste internetul doar pentru navigare, sau petrec multe ore pe facebook intr-o zi, sau ne putem gandi si la administratoare de servere, care se conecteaza la alte calculatoare, servere de la distanta. Un singur lucru e clar, si asteptat – acest nou produs foarte probabil va revolutiona industria smarthphoneurilor.