Cum se sterge corect backgroundul pe o imagine? Tutoriale Photoshop

Stergerea backgroundului in Photoshop se poate rezolva in mai multe feluri si de obicei multi dintre utilizatorii Photoshop au  tendinta de a rezolva prin cea mai simpla cale, insa  de multe ori stergerea obisnuita prin selectare nu este suficienta si nu da nici rezultate prea bune. In acest tutorial vreau sa prezint metoda profesionala cum se taie o imagine, cum se scoate backgroundul de la o imagine care contine mai multe nuante de culori si selectarea obisnuita nu prea functioneaza.
Invata Photoshop

Pasul 1: Deschidem imag inea cu care lucram si in fereastra Layers dam doua clickuri pe Background ca sa-l transformam intr-un Layer, deoarece Backgroundul altfel nu se poate taia.

photoshop background

Pasul 2: Selectam utilitarul Magnetic Lasso Tool, apoi selectam partea  imaginii pe care vrem sa stergem, as cundem de fapt – pentru ca nu vom sterge nimic cu aceasta metoda, numai vom ascunde partile pe care nu le dorim din imagine.

Pasul 3: Adaugam un Layer Mask.
Din meniu alegem Layer –> Add Layer Mask –> Hide Selection. Prin ac est lucru vom ascunde partea selectata, dar se va intampla inca un lucru. Dupa ce am adaugat Layer Mask, culorile foregroundului si al backgroundului din paleta de culori se vor schimba la negru alb. De acum incolo, ca sa corectam orice greseala pe imagine, va trebui sa pictam, sa desenam cu aceste culori.
Daca desenam cu negru pe imagine, de fapt ascundem in continuare alte parti a imaginii. Acest lucru e valabil si invers. Daca pictam cu alb pe imagine, partile pictate cu alb se vor deveni iarasi vizibile. Astfel putem ajunge la o perfectiune totala a taierii din imagine pentru ca nu stergem nimic numai ascundem anumite parti, iar daca facem o greseala imediat o putem corecta rapid si usor.
Tutoriale Photoshop

Titlul acestui tutorial “Cum se sterge corect?” nu acopera cu adevarat ceea ce am facut noi aici, pentru ca daca vrem sa lucram profesional, atunci nu stergem, ci doar ascundem!
Tutoriale Photoshop, Tutoriale it!