8: Tabele html in Dreamweaver – Tutoriale html

Daca ati citit cele 7 tutoriale html, este timpul sa facem cunostinta si cu programul Dreamweaver. Editorul Dreamweaver este cel mai complex editor de html si css in Windows. Apropo, Dreamweaver-ul se poate rula si din Linux folosind programul Wine. Dreamweaverul usureaza foarte mult procesul de a lucra cu tabele in html, totusi va sfatuiesc pana ce nu intelegeti 100% codul html, sa nu-l folositi. Daca ati invatat deja bazele htmlului, atunci haideti sa vedem cat de usor si efectiv putem crea si modifica tabelele folosind acest program.

Tabele in Dreamweaver – Insert -> Table

Din meniu alegem Insert –> Table, la care va aparea o fereastra unde vom putea specifica cate randuri si cate coloane sa aiba tabela.
tabele htmlRezulta in:

Putem sa prindem cu mousul pe partea dreapta sau pe colt, si putem redimensiona oricand tabela fara sa schimbam parametrii, sau sa lucram in cod!

Cand avem de a face cu o tabela simpla, e foarte usor de modificat si din codul html, insa cand avem multe randuri si multe campuri e foarte comfortabil sa lucram in mod grafic.

Unirea campurilor intr-o tabela

Ca sa unim campurile din primul rand din tabela de mai sus, tot ce trebuie sa facem este, sa selectam campurile respective, click dreapta si alegem din meniu Table –> Merge Cells.
tabele htmlRezulta in:

Cred ca nici nu mai trebuie sa zic, ca este posibil si impartirea campurilor (Table – Split Cells), si inca multe lucruri care nu cred ca trebuie explicate. Un sfat bun de la mine pentru incepatori – pana ce nu intelegeti codul html, sa nu va bagati nasul in Dreamweaver, adica ma refer la partea grafica!